PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Drumbassterds rodinka se rozrůstá

Publikováno 28.02.2023

Ou jeee. Naše Drumbassterds rodinka se rozrůstá o dalšího člena, kterým není nikdo jiný než HamHam. Toho jste v poslední době jistě zaregistrovali na našich mejdanech a toto je další krok ve spolupráci, kterou odpálíme jeho novým videosetem. Kromě toho jsme si pro vás s Dominikem připravili rozhovor, aby jste ho mohli pořádně poznat. Takže hrrr na set, hrrr na rozhovor a my pevně věříme, že HamHam k nám skvěle zapadne.

Ahoj Dominiku. Na začátek taková obligátní otázka, představ se nám.

Ahoj. Jmenuju se Dominik Havran, moje djské jméno je HamHam. Jsem zakládající člen crew ZRC a nejčastěji jsem se pohyboval na ostravské D&B scéně, ovšem před necelým rokem jsem se přestěhoval do Prahy a teď jsem aktivní zde.

Tak jo, představení máme za sebou. A teď pojedeme hezky od začátku, co tě přivedlo k hraní potažmo k D&B?

Je to takový typický příklad. Jako mladší jsem byl docela zvíře, které vymetalo, kde jaký mejdan. Tam mě zaujali djs za mixem a měl jsem štěstí, že můj kamarád Moyx už hrál a začal mě učit základy. Hrozně mě to chytlo, pořídil jsem si kontroler a od toho byl už jenom kousek k tomu, abych začal vystupovat na párty. Potom jsme s Moyxem založili ZRC crew a začali pořádat vlastní mejdan Infinite Rave v ostravském klubu Marley. Takže toto jsou moje začátky.

A proč zrovna D&B a ne jiný hudební styl? Jasně chodil si na párty, ale co tě na tomto hudebním žánru nejvíce oslovilo?

Já bych začal trošičku oklikou, rozhodně neposlouchám a nehraji jenom D&B, rád si dám i jiné styly, jak elektronické hudby, tak třeba hip-hop a další. Každopadně D&B je pro mě prostě srdcová záležitost, ta energie, která z toho vychazí se nikdy neomrzí. Plus samozřejmě nemůžu zapomenout na skvělou komunitu lidí okolo, díky tomu jsem potkal úžasné lidi a kamarády na celý život.

Jaká je tvoje filozofie hraní? Jedeš podle publika? Víš co budeš hrát dopředu, nebo improvizuješ na místě?

Určitě mám různé kombinace tracků, které mě zrovna baví a vím, že je pustím. Ale často i dost improvizuji. Záleží na času mého setu, mojí náladě, místě a taky samozřejmě na lidech.

Co tvoji oblíbení interperti? Máš nějáké, kteří tě například inspirují při tvém hraní?

Co se týká djingu tak rozhodně A.M.C. Proč? Protože to je prostě král. Dále mě baví Mob Tactics, Delta Heavy, nebo Prolix. Mám rád, když DJ opravdu tracky mixuje a nehraje jen ze dvou playerů. Co se týká produkce, tak asi nemám úplně oblíbené producenty, prostě mě track musí bavit a je jedno od koho je.

No, takže oblibené producenty radší přeskočíme a rovnou se tě zeptáme na oblíbené tracky a proč zrovna ony?

Mám rád tracky, co dobře sedí do mixu, drží tempo a nejlepší výraz, co mě napadá je, že prostě "šlapou"! Poslední dobou sem našel zalibu i v rovnějších věcech jako je třeba Offender od Dimension. Jinak tracky co hraju už roky jsou např. Smooth - Revenge, nebo Magic Man - Original Sin remix. Ty bych nazval svojí srdeční záležitostí.

Jaký si zažil nejlepší mejdan na kterém si byl?

To asi nemám, bylo jich hrozně moc. Důležití jsou pro mě dobří lidé kolem, prostě ta parta s kterou na mejdan razíš. Pak si uděláme super mejdan kdekoliv a kdykoliv.

Tak to zkusíme jinak. Jaký byl nejlepší mejdan na kterým si měl tu čest zahrát si?

Ty jo, těch bylo taky strašně moc a je těžké vybrat jeden.Každopádně mi přijde na mysl párty ve Fabricu v Ostravě. Headliner byl A.M.C a my jsme měli s Moyxem poslední slot, nechali nás nakonec hrát o hodinu dýl, protože bylo furt fakt plno. To sem si hodně užil. Asi taky i pro to, že A.M.C je můj největší vzor. Samozřejmě nemůžu teď zapomenout i na Double Trouble, kde je v Crossu skvělá atmosféra a já si to vždy užiju.

Máš nějáky vysněný mejdan, kde by sis chtěl jednou zahrát?

Asi někde na pláži u moře se západem slunce. Popřípadě nějaké našlapané letní festivaly jako je LIR a B4L.

Jaká je vůbec tvoje motivace k hraní?

Použiji klišé, které mám hrozně rád: Cesta je cíl. Hudba mě hrozně baví a naplňuje mě to. Sem rád, že někomu můžu vyčarovat úsměv na tváři svým mixem, potom co měl třeba těžký den, nebo celý týden. A hlavně především hudba dělá šťastným mě.

Jako nového člena Drumbassterds crew se tě musím zeptat, co pro tebe tohle znamená?

Drumbassterds je crew s dlouhou historii. Moc si vážím toho, že se můžu stát součástí, tak úspěšného projektu. Mám z toho opravdu radost. Je to banda super lidí, kamarádu, které mi dalo přestěhovaní do Prahy. Rozjeli jsme společně například putovní mejdan Power "Rave of Full Energy". Zároveň jsem se zapojil již do fungujicích projektů jako je Double Trouble nebo Drum&Bounce. Před námi je ještě spousta mejdanu, party, projektů a je mi velkou ctí být toho všeho součástí.

Vidíš tím si mi nahrál na mojí poslední otázku. Jaké máš plány do budoucnoti? S hraním, čeho by si chtěl dosáhnout?

Hlavní pro mě je dělat to, co mě opravdu z celého srdce baví a naplňuje. To se mi plní. Kromě toho mě hodně baví i eventy pořádat. Doufám, že v budoucnu jich bude co nejvíce, na zajímavých a nových místech.Chci jen dál šířit hudbu, kterou miluji. Dál šířit pozitivní energii, která z toho jde a dobře se u toho bavit s lidmi co mám rád.

Děkujeme moc Dominiku za rozhovor, přeji hodně štěstí do budoucnosti, spokojenost s námi v crew a uživej si dále života. Pokud by si chtěl ještě něco dodat, teď je ta správná chvíle.

Taky moc děkuji. Dodám jen, že by všichni měli dělat hlavně to co je baví, měli by jíst pizzu s ananasem a hlavně chodit na Drumbassterds párty! Mír a lásku.

www.facebook.com/HamHamdnb

www.instagram.com/don_hamham/

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama